Skriv ut

Har du ett öga för fåglar?

Rörsångare

Läsartävling i Spoven nr 3 - 2013

Att se skillnad på olika arter kan ibland vara svårt. Man ser dem ju ofta på långt håll och bara en kort stund. Och att fågelböcker oftast har tecknade bilder gör inte saken lättare. När man väl få chansen att studera en fågel på nära håll så blir man väldigt förvånad över alla detaljer som man aldrig sett innan och som oftast inte finns med i fågelböckerna.

Så med detta som tema så anordnade vi en tävling för alla medlemmar i Spoven nr3 2013. I tävlingen gäller det att para ihop en bild på ett öga med rätt fågel-art.

Det finns 24 st bilder som behöver artbestämmas. Bilderna är numrerade A1 till A24. I tävlingen så fanns det 30st fågelarter att välja mellan som hjälp. Svarsalternativen är numrerade B1 till B30 och ni har dem på på en länk nedan.

Ange vilka bilder och fågelarter som hör ihop tex: A1 = B31 (obs bara ett exempel B31 finns inte med).

Tävlingen i Spoven är avslutad och här är vinnarna (maxpoäng = 24p):
1:a plats 21p Hans Swegen, Storbrittanien
Greger Flyckt, Kristianstad
Göran Flyckt, Åhus
Kjell Asplund, Södra Sandby
2:a plats 20p Carina Mattsson, Kristianstad
3:e plats 19p Anette Strand, Helsingborg

 

Nu har du möjlighet att testa dina färdigheter!

Ni kan välja att använda er av svarsalternativen genom att klicka --> HÄR <-- för att få upp dem i ett separat fönster. Ni kan också välja att försöka arta ögat utan svarsalternativ men det är rätt svårt ;)

Titta på varje bild nedan och para ihop dem med rätt art. När ni är säkra på svaret klickar ni på bilden så får ni upp en ny bild där ni ser fågel med rätt namn.

Tips! Var inte rädd för att söka information på internet och inte bara i fågelböcker.

Lycka till!

(alla foto i tävlingen är tagna av Patrick Tollgren Lazarov i samband med ringmärkning)