Skriv ut

Västvindar och havsfågel


Med kraftiga västvindar på hösten kommer spännande havsfåglar in mot vår västra kust. Att långt i förväg förutse när det inträffar är ju omöjligt, så därför testar vi nu ett helt nytt koncept efter parollen "funkar det så funkar det". Denna programpunkt vänder sig i första hand till dig som är nybörjare och ovan vid havsfågelskådning och som vill pröva på med stöd av en erfaren havsfågelskådare.

Du som är intresserad anmäler detta till Evert Valfridsson, du uppger namn, mobilnummer och e-postadress. Evert vidarebefordrar din anmälan till några vana havsfågelskådare som åtagit sig att leda sådana exkursioner. Du som anmält intresse blir sedan kontaktad av en exkursionsledare när det bedöms vara skarpt läge. Observera att det kan vara så sent som kvällen innan, så det gäller att hålla koll på väderprognoserna och vara beredd när det är dags.

Ha alltid rejält varma och vindtäta kläder med, mat och fika för en heldag och du som har tubkikare tar med den, en sådan förhöjer upplevelsen radikalt. Nu håller vi tummarna för en bra havsfågelhöst!

Mvh
Evert
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller 070-602 30 45.