Program

Alla är hjärtligt välkomna och var inte rädda för att komma med även om ni saknar tubkikare. Alla som har låter gärna andra också titta.

Undrar du över något så ring till respektive kontaktperson. Anpassa kläder och skodon efter väder och årstid! Ta gärna med fika – vi är oftast ute 3-4 timmar.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sydost!

Kontaktpersoner:
Evert Valfridsson: 044-32 30 45 el. 070-602 30 45, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen    
Ulrika Tollgren: 0738-08 37 73, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

 
Skriv ut

Tor 15 nov        Med Hans till Papua

”Bland paradisfåglar och annat spännande på Västpapua - Hasse Cronert berättar och visar bilder från en resa i Sten Bergmans fotspår” – torsdag 15 november kl. 19.00 på Studiefrämjandet,
V Storg. 51 H i Kristianstad. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 17 nov        Gåsräkning

Hur ser det ut på gåsfronten i våra marker så här i Mårtenstider? Efter dagens inventeringar av klubbens gåskvinnor och -karlar vet vi besked. Vill Du hänga med ut någon av dem den här för middagen? Hör av Dig till Evert. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 25 nov        Linnérundan

Fågelskådning i tätortsnära delar av Kristianstads Vattenrike tillsammans med Evert Valfridsson. Samling parkeringen vid naturum kl. 10.00 för ca fyra timmar ute i naturen. Ta med lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 8 dec        Vi inventerar röda glador

Fågelklubben har sedan 2009 inventerat antalet övervintrande röda glador inom vårt område. Den här dagen gör vi ännu ett försök. Förra året lyckades vi räkna ihop rekordmånga 303 ex på de ställen som vi känner till där vinterns glador samlas för övernattning.
Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 9 dec        Linnérundan nr 286

Fågelskådning i tätortsnära delar av Kristianstads Vattenrike tillsammans med Evert Valfridsson – för 286:e gången sedan starten i september 2004.. Samling parkeringen vid naturum kl. 10.00 för ca fyra timmar ute i naturen. Ta med lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 15 dec        Gåsräkning

Någon julstämning bland gässen i våra kanske vintriga marker? Som vanligt är klubbens idoga gåsräknare igång den här förmiddagen. Med alla siffror på plats finns så småningom statistiken tillgänglig på bl.a. klubbens hemsida. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 26 dec        Annandagjulvandring till Ekenabben

– samling kl. 10.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Vi njuter av frisk luft och motionerar bort lite av julmaten medan vi tittar på övervintrande fåglar och eventuella blommande växter. Samarrangeman med Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet. 
Kontaktperson. Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 5 Jan        Örnräkning

Nästan en vecka in på det nya året och som vanligt är det nu dags att räkna hur många örnar, som finns i vårt område mitt i vintern. Vid räkningen 2017 noterades drygt 80 och 2016 ca 60 havsörnar (vid ganska knepigt väder här och var under dagen)! Vad månde bliva 2019?
Nils Waldemarsson är som vanligt spindeln i nätet i den här inventeringen och tar emot uppgifter från de många örnräknare, som är ute den här dagen. Är du också intresserad att vara med? Kontakta Nils så ordnar han detta. Kontaktperson: Nils Waldemarsson, 0456-281 22 eller Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 
Skriv ut

Lör 12 jan        Gåsräkning

Hur mycket vinter har vi så här dags? Hur påverkar det aktuella väderleksläget gässen, som valt att övervintra i vår del av Sverige? Efter förmiddagens insatser av klubbens gåsräknare vet vi svaret. Intresserad att vara med på någon gåsräkning? Kontakta i så fall Evert som kan hjälpa till att fixa detta. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 13 jan        Vinterns östkustfåglar

Dags för ännu ett traditionellt inslag i klubbens verksamhet sedan en del år. Tillsammans med klubbens vice ordförande Jan Linder  tar vi en förmiddagstur längs en del av en (kanske) vintrig skånsk ostkust. Vi samlas kl. 09.00 på parkeringen i Äspet, Åhus – med möjligheter till samåkning från parkeringen vid naturum Vattenriket senast kl. 08.30. Under förmiddagen letar vi efter de vinterfåglar, som kan finnas här – där vattenpiplärka, som vi inte sett till under de senaste vintrarna, självfallet är en önskeart. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 19 jan        Årets första Linnérunda!

Är bara det rådande väderläget på vår sida, tar vi en tur längs Linnérundan för att få lite vinterkänsla! Vi samlas vid parkeringen naturum kl. 10.00 och följer under några timmar med Evert Valfridsson ut på årets första tur (nr 287 sedan starten) i detta tätortsnära område i Kristianstads Vattenrike – med inte minst havsörnar på önskelistan bland dagens vinterfåglar! Kom ihåg kikaren och glöm inte lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet Sydost, Naturskyddsföreningen i Kristianstad och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson

 
Skriv ut

Sön 20 jan        Örndag i Tosteberga

För 16:e gången bjuder klubben in till örndag i Tosteberga! Vi hoppas på bra väderförhållanden och många bevingade vintergäster i vår del av landet och att några timmar på hamnplanen här ger tillfällen till många härliga örnupplevelser! Mellan kl. 09 och 13 är vi som vanligt på plats och delar med oss av utrymme i våra tubkikare.
Vi får lyssna till senaste nytt på örnfronten: bl.a. genom klubbens ordförande Nils Waldemarsson som redogör för resultatet av senaste örnräkningen - något som klubben sedan väldigt många år genomför i början av januari. Byalaget står för lekamlig utspisning och säljer grillad korv och kaffe till besökarna. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Fre 25 – mån 28 jan    Vinterfåglar inpå knuten

”Vinterfåglar inpå knuten” är SOF/BirdLife Sveriges största enskilda evenemang sedan mer än 10 år. Den här helgen räknas fåglar vid fågelborden runt om i Sverige. Vid de senaste årens räkningar ”deltog” över 20 000 fågelbord! Helgen förlängs dessutom med fredag och måndag för att också förskolor och skolklasser ska kunna delta.
Det här är en liten puff från klubben till medlemmar och andra att vara med.
Gå in på SOF:s hemsida www.birdlife.se och klicka vidare till den här aktiviteten eller
vik.spoven.com Där står allt man behöver veta för att kunna vara med.
Kontaktperson: Evert Valfridsson.