Program

Alla är hjärtligt välkomna och var inte rädda för att komma med även om ni saknar tubkikare. Alla som har låter gärna andra också titta.

Undrar du över något så ring till respektive kontaktperson. Anpassa kläder och skodon efter väder och årstid! Ta gärna med fika – vi är oftast ute 3-4 timmar.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sydost!

Kontaktpersoner:
Evert Valfridsson: 044-32 30 45 el. 070-602 30 45, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen    
Ulrika Tollgren: 0738-08 37 73, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

 
Skriv ut

Lör 17 mar – ons 18 apr    Tranorna i Pulken

Vi hoppas att årets första flyttande tranorna är på väg norrut för att rasta och övernatta i Pulken. Det innebär i så fall att klubbens tranguidning är på plats mellan kl. 15 och skymning dagligen den närmaste månaden! Kom och hjälp till med försäljningen av tranpins och vykort - eller kom med din tubkikare och dela med Dig till besökarna, som kanske får vara med om ett härligt och nära förstagångsmöte med tranorna genom okularet! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 24 mar    Vi sträcker söderut…

...för att kolla vad som sträcker norrut längs med den skånska sydkusten. Målet för dagens heldagsexkursion är Sandhammaren, men väder och vind är avgörande för om det är möjligt att sträckskåda. Kolla därför på klubbens hemsida eller facebooksida, där det senast kl.20:00 på fredagskvällen meddelas eventuella ändringar.

Vi samåker från parkeringen vid naturum Vattenriket kl.06:00 med möjlighet att ansluta vid samåkningsparkeringen i Österlia kl.06:30. Varma kläder och förstärkt matsäck gäller och tillgång till tubkikare krävs bästa behållning. Vi hoppas på sträckande ejdrar, änder, svanar, vårens första tärnor och därefter kollar vi av buskar och snår. På hemvägen är det möjligt att vi spanar efter kornsparvar och annat kul så länge vi har ork och lust! Kontaktperson: Ulrika Tollgren.

 
Skriv ut

Fre 30 mar    Långfredagsfåglar på Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!  Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Mån 2 apr    Första vårfåglarna på Håslövs ängar.

Traditionen bjuder att vi gör ett besök på Håslövs ängar på annandag påsk och kollar in vilka av vårens flyttfåglar, som har anlänt. Samling parkeringen på Håslövs ängar kl. 08.00 och där väntar Evert Valfridsson på att ta täten ut i en av Vattenrikets verkligen klassiska fågellokaler. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Kristianstad/Bromölla och naturum Vattenriket.
Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 4 apr    Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar som vanligt på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 7 april   Tranbuss

Buss till de rastande tranorna i Pulken avgår från parkeringen vid naturum Vattenriket kl. 14.00. Vi beräknas åter kl. 17.00.  Biljett krävs - 100 kr/st och köps på naturum. I priset ingår bussresa, guidning, dricka och grillad korv. Klä dig varmt. Samarr. naturum Vattenriket, Nordöstra Skånes Fågelklubb, Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet. Läs mer på naturums Vattenrikets hemsida: http://vattenriket.kristianstad.se/naturum

 
Skriv ut

Sön 8 apr        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket där Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 11 apr        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! 
Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 11 apr        ”Märkt för livet” startar!

Inbjudan till vårens nya studiecirkel ”Märkt för livet” tillsammans med  Ola Svensson och Ulrika Tollgren. Den vänder sig till Dig som är intresserad av fågelekologi och ringmärkning av fåglar. Inga särskilda förkunskaper krävs! Kostnad: medlemskap i Nordöstra Skånes Fågelklubb

Tid: onsdagarna 11/4 och 25/4 kl.17:15-19:30 på Studiefrämjandet i Kristianstad. Övriga träffar sker mestadels i fält och datum för dessa sätts av cirkelns deltagare.
Du kommer att få en inblick i ringmärkningens historia och nytta samt kunskaper om fåglars anatomi och ekologi med fokus på tättingar.  Du kommer att få möjlighet att delta i ringmärkning och träna på att samla in biometri samt köns- och åldersbestämningar med hjälp av bestämningslitteratur. I studiecirkeln ingår 3-4 märkningar i fält med möjlighet till att delta vid ännu fler tillfällen. Deltagarnas önskemål och behov kommer att påverka upplägget.

Studiecirkeln gör dig inte till någon ringmärkare, däremot får du fördjupade fågelkunskaper samt en god grund att stå på ifall du vill fortsätta som ringmärkarassistent.
Anmälan görs till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 
Skriv ut

Lör 14 apr        Ut i Lindas hemmamarker

Våren gör sitt intåg och tillsammans med Linda Niklasson tar vi en skådartur till någon av hennes hemmamarker. Vilka nyanlända flyttfåglar kan vi hitta den här dagen? Samling på parkeringen mitt emot campingen i Landön kl. 08.00. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 15 apr        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 18 apr    Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!  Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 22 apr        Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!  Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Ons 25 apr    Fåglarna längs Linnérundan

Samling kl. 08.00 parkeringen vid naturum Vattenriket. Evert väntar på att ta oss med ut bland Linnérundans fåglar. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!  Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 29 apr        Fåglarna på Näsby fält

Emil Andersson-Fristedt tar oss än en gång ut bland fåglarna på Näsby fält – reservatet i de norra/nordvästra delarna av Kristianstad. Vi samlas kl. 07.00 på parkeringen ca 100 m söder om Näsby gård (skyltad infart mot ”Näsby fält/ Lerduvedungen” från Stridsvagnsvägen, precis norr om högskolan). Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Tis 1 maj        Fåglarna längs Linnérundan

Samling parkeringen naturum Vattenriket kl. 08.00 där Evert Valfridsson väntar på att ge sig ut bland fåglarna längs Linnérundan. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Vi gör denna traditionella skådartur tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Kristianstad/Bromölla och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 5 maj        Fågeltornskampen

Sedan några år genomförs en fågeltornskamp mellan finska och svenska fågelskådare, där det gäller att hitta så många fågelarter som möjligt från något fågeltorn under en förmiddag. Vi väljer även i år fågeltornet i Hercules, där vi är på plats mellan kl. 05 – 13! Hur många fågelarter kan vi hitta härifrån  under dessa 8 timmar? Det är både en tävling mellan de olika svenska och finska fågeltorn, som deltar, och en landskamp mot Finland. Kom och hjälp till – ju fler ögon och öron, som är på plats, desto fler fåglar hittar vi! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Sön 6 maj        Fågelskådningens Dag Håslövs ängar 30 år!

Den 8 maj 1988 genomfördes ”Fågelskådningens Dag” för första gången och då på Håslövs ängar. Vi kan alltså den här gången fira arrangemangets 30-årsdag! Mellan kl. 07 – 12 finns medlemmar från klubben på plats längs gångstigen här ute och hjälper till att lotsa besökarna genom förmiddagens fågelupplevelser. Såväl redan inbitna skådare som alla, som vill prova på något nytt, är alltså mycket välkomna! Tipsrunda med fina priser! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Tor 10 maj        Kristi Himmelsfärdsdag på Linnérundan

Samling parkeringen naturum Vattenriket kl. 07.00 där Evert Valfridsson väntar att ge sig ut bland fåglarna längs Linnérundan. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika! Vi gör detta tillsammans med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen Kristianstad/Bromölla och naturum Vattenriket. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
Skriv ut

Lör 12 maj        Vårfåglar i  Hasses hemmamarker

Hans Cronert tar oss med ut till fåglarna i någon av hans spännande hemmamarker. Samling kl. 07.00 på parkeringen vid naturum Vattenriket. Ta med kikaren, om du har, och glöm inte lite förmiddagsfika!   Kontaktperson: Evert Valfridsson.

 
<< Första < Föregående 1 2 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 2