Senaste gåsräkningen

 


För medlemsskap och adressändring:
Jan-Åke Nilsson
tel: 0708-42 19 28

Övriga medlems och föreningsfrågor:
Nils Waldemarsson
tel: 0706–52 63 11

Nytt material eller synpunkter på innehållet skickas till ansvarig utgivare för Websidan:
Ulrika Tollgren
tel: 0738-08 37 73

Tekniska frågor ställs till:
Patrick Tollgren

Alla bilder och texter är upphovsrättsskyddade och får inte kopieras eller användas utan upphovsmakarens medgivande.

Program

En vecka kvar till julafton och vi har klarat drygt hälften av säsongens gåsinventeringar. Med alla siffror på plats finns så småningom statistiken över aktuellt gåsläge i vårt område tillgänglig på bl.a. klubbens hemsida. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Dags för traditionell Annandagjulpromenad tillsammas med Naturskyddsföreningen – i år går vi till Ekenabben Samling och avmarsch kl. 10.00 från parkeringen vid naturum Vattenriket och sedan  njuter vi av frisk luft, medan vi tittar på övervintrande fåglar och eventuella blommande växter. Ta med lite stärkande förmiddagsfika! Kontaktperson: Evert Valfridsson.

En vecka in på det nya året är det åter dags att räkna hur många örnar, som finns i vårt område mitt i vintern. Vid räkningen 2022 noterades ca 75 havsörnar – vad kan det bli i år?
Nils Waldemarsson är som vanligt spindeln i nätet i den här inventeringen och tar emot uppgifter från de många örnräknare, som är ute den här dagen. Är du också intresserad att vara med? Kontakta Nils så ordnar han detta.
Info: Nils Waldemarsson, 070-652 6311 eller nils.waldemarsson1948@gmail.com

Hur ser det ut på gåsfronten en bit in på nyåret? Efter klubbens inventeringsinsatser är klara vet vi svaret och detta återfinns så småningom på föreningens hemsida. Någon som är intresserad av att följa med någon av oss medan vi räknar gässen på olika håll i Kristianstads och Bromölla kommuner? Hör av Dig till Evert så ska vi försöka lösa detta. Kontaktperson: Evert Valfridsson.

Alla är hjärtligt välkomna och var inte rädda för att komma med även om ni saknar tubkikare. Alla som har låter gärna andra också titta.

Undrar du över något så ring till respektive kontaktperson. Anpassa kläder och skodon efter väder och årstid! Ta gärna med fika – vi är oftast ute 3-4 timmar.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Sydost!

Programkommitten består av:
Evert Valfridsson            0706-02 30 45    evertvalfridsson4@gmail.com
Ulrika Tollgren                0738-08 37 73    ulrika@tollgren.se
Mats Johannesson          0707-20 56 23    mats.johannesson@yahoo.se
Ulf Sjölin                       0735-93 58 65    kjugex@gmail.com